Electricieni :: Firme electrice ::  Magazin electrice :: Anunturi ::  Stiri ::  Top site uri electrice
Download ::  Forum electric :: Revista InfoElectrica ::  Reclama pe site :: Licitatii  :: Chat
Prima pagina :: Legislatie :: Scheme electrice :: Referate ::Informatii utile :: Newsletter :: Adauga la favorite (Ctrl+D) :: Contact
Intrare in cont
Adresa email:
Parola:

 Retine login:

Cautare
In sectiunea:


Subiecte noi pe forum
» Caut colaboratori pentru interventii in situati de urgenta!
» 
» impamantare paratrasnet PDA
» Electrica Auto
» Contract mentenanta

Produse recomandate
» Noul normativ I7-2011
» AutoCAD-ul in trei timpi. Ghidul proiectarii profesionale
» Energia solara termica si fotovoltaica

Ultimul numar InfoElectrica

Recomandat
Facebook-ul Electricienilor


Horoscop Zilnic

Sondaj de opinie

Este necesar sa se mai organizeze
DA si voi participa si eu
DA, dar nu ma inscriu
NU
Rezultate

Reclame recomandate

Legislatie :: Glosar termeni  :: Documente :: Scheme electrice  :: Adrese :: Diverse  :: Articole :: Referate 
 in  
Articolul zilei
Totul despre tehnologia Inverter
Verile sunt tot mai toride, iar a asigura confortul termic pentru o locuinta a devenit tot mai dificil. Aparatele de aer conditionat sunt dispozitive complexe si costisitoare, dar si consumatoare importante de energie electrica. Toate aceste costuri uriase ii determina pe multi dintre oameni sa renunte la ideea de racoare in apartamente pe timpul verii, insa inginerii ne propun alternativa: aparatele de aer conditionat cu tehnologia Inverter. Iata tot ce trebuie sa stiti despre tehnologia Inverter si daca aceasta investitie este profitabila.
Cum functioneaza
Unitatile cu tehnologia DC Inverter au un motor cu frecventa variabila care include un invertor electric reglabil pentru a controla viteza electromotorului, adica compresorul si randamentul functiilor de racire/incalzire. Motorul transforma curentul alternativ de intrare in curent continuu si apoi, printr-o modulare intr-un invertor electric, produce curent la frecventa dorita. Un microcontroler poate testa fiecare temperatura ambientala si poate ajusta in functie de aceasta viteza compresorului. Unitatile de aer conditionat cu tehnologie DC Inverter au o eficienta marita in comparatie cu aparatele de aer conditionat traditionale, au o durata de viata extinsa pentru componente si fluctuatiile vizibile de sarcina sunt eliminate. Acest aspect face unitatile DC Inverter, sa fie mai silentioase, reduce costurile de operare si reduce numarul defectiunilor. Unitatile de aer conditionat cu tehnologie DC Inverter pot fi mai scumpe decat aparatele de aer conditionat cu viteza constanta, insa diferenta este acoperita de facturile mai scazute la electricitate.
Care sunt principalele avantaje
Evitand procesul constant de oprire si repornire a motorului si a intregului mecanism, principalul beneficiu este consumul redus de energie electrica. Aparatele dotate cu tehnologia inverter va ajuta sa economisiti minimum 30% la consumul de energie electrica. Asadar daca folositi in mod intensiv (cateva ore pe zi) aerul conditionat, pe termen mediu si lung economiile de energie vor depasi diferenta de pret din momentul achizitionarii. In plus, nu uitati de costurile in crestere continua ale energiei electrice.
Mai mult decat atat insa, acest tip de aer conditionat asigura o temperatura constanta a intregii locuinte. Mai exact, atunci cand setati aerul conditionat pentru o anumita temperatura, variatiile sunt minime, spre deosebire de sistemele de racire clasice, unde variatiile erau de aproximativ 2 grade Celsius. Evitati astfel supraracirea si supraincaclzirea locuintei, care duc nu doar la facturi mai mari, dar si la sensibilizarea organismului uman. In urma trecerilor bruste de la o temperatura la alta, corpul va trece prin micro-socuri termice, fiind mai predispus la receli si avand o stare generala de oboseala.
Un alt avantaj major al tehnologiei Inverter este acela ca reduce semnificativ zgomotul din locuinta. Un aparat de aer conditionat clasic forta motorul o perioada scurta de timp, cauzand mult zgomot de fundal, crand disconfort. Insa aparatele cu Inverter elimina supraturarea motorului si, deci, si poluarea fonica.

Intretinere
Sunt aparatele de aer conditionat mai greu de intretinut decat cele normale? Nicidecum. Acestea au nevoie de aceleasi iginizari si revizii anuale ca si aparatele clasice, insa, intrucat componentele se uzeaza mai lent, riscurile ca factura de reparatii sa fie astronomica sunt foarte mici. Cu alte cuvinte, in conditii normale, un aparat de aer conditionat cu Inverter are o durata de viata mai lunga decat unul obisnuit. Mare atentie insa la faptul ca nu puteti evita reviziile sezoniere. Contactati o echipa profesionista pentru a va asigura ca aerul conditionat functioneaza corect, dar si pentru a realiza igienizarile necesare. Recomandarea noastra este firma AlexIR Decor, lideri pe piata de service aer conditionat de 20 de ani.
Ce model alegem
In prezent, majoritatea firmelor de electrocasnice produc aparate de aer conditionat cu tehnologia Inverter. Fie ca alegeti Hitachi, LDK sau LG, toate aceste firme prezinta game speciale de aparate de aer conditionat cu Inverter. Cu toate aceastea, firma recunoscuta, ce a perfectionat aceasta tehnologie, este Daikin, firma a carei gama speciala incepe de la 1800 lei.
Pe scurt
Tehnologia Inverter a revolutionat sistemul de functionare a aparatelor de aer conditionat, reducand drastic atat consumul de energie electrica, dar si poluarea fonica. Desi o investitie ceva mai mare initial, costurile initiale sunt recuperate in doar doi ani, astfel ca achizitionarea unui astfel de dispozitiv este o alegere buna pentru bugetul vostru pe termen lung. Bucurati-va de vara, dar si de o factura mica la energie electrica, cu ajutorul aparatelor de aer conditionat cu Inverter.


Reclame recomandate
 
Publicitate


Linkuri sponsorizate

Furnizori Cabluri
Verificari si emitere buletine PRAM
Electricieni Autorizati Bucuresti si imprejurimi
Consultanta pentru atestare firma la ANRE
Facebook-ul Electricienilor
Deschide CHATUL pe toata pagina


Electricieni online

Firme electrice online

Asistenta Online
Yahoo Messenger Status

Statistici Portal
Afisari astazi: 1399
Afisari luna 09: 99222
Vizitatori astazi: 152


Pagina de start ::  Pentru webmasteri ::  Link exchange ::  Baner exchange ::  Votul tau conteaza ::  Concurs ::  Recomanda unui prieten
Cursuri electricieni ::  Cautare performanta in domeniul electric  ::  Relaxare
Parteneri: 
Facebook-ul Electricienilor Clubul Electricienilor Rodev Aer Conditionat
©2017 www.PortalElectric.Ro. Toate drepturile rezervate.
Gazduit de ElectricSite.Info  www.eGratis.Info  Servicii.xRo.ro  Corpuri de Iluminat
Magazin de echipamente si instalatii electrice de joasa tensiune si automatizari Proiectare instalatii electrice joasa si medie tensiune